Οι ANFO ξεκίνησαν την πορεία τους στις 23 Ιανουαρίου του 2013.

Στις 10 Ιανουαρίου του 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο Mini Lp τους.

Τον Φεβρουάριο του 2018 δημοσιοποιούν την δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «Black Sheep» το οποίο διανέμεται δωρεάν, (όπως και η πρώτη τους ) από την σελίδα τους στο Bandcamp, «https://anfoband.bandcamp.com/».

Ο ήχος τους έχει ως αφετηρία το punk rock, αλλά δεν ακολουθεί και δεν εγκλωβίζεται στα αυστηρά στερεότυπα του είδους και ξεπερνάει τα στενά όρια του.
Τα τραγούδια τους, συνθετικά και στιχουργικά, έχουν ως κορμό την ουσιαστική απλότητα, την αμφισβήτηση, την κριτική ματιά στην κοινωνία και την ελευθεριακή, εξεγερτική δύναμη που χαρακτηρίζει και πρεσβεύει το ανοιχτό πνεύμα του επαναστατικού Rock n Roll.

Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν οι Σωτήρης Θεοχάρης, Νίκος Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Πατίκας και Γιώργος Χλωρός.
Στα τέλη του 2016 την θέση του Φώτη Πατίκα πήρε ο Βασίλης Ζερβακάκης, στα τέλη του 2017 τη θέση του Νίκου Χαραλαμπόπουλου πήρε ο Πέτρος Θεοφίλου και το 2018 τη θέση του Βασίλη Ζερβακάκη πήρε ο Αλέκος Ευθυμιάδης.

Είναι γνωστοί για τα πολύ δυνατά live τους και τις συμμετοχές τους σε μεγάλα φεστιβάλ, για τα επιτυχημένα opening acts τους σε ιστορικά ονόματα της διεθνούς punk και rock n roll σκηνής (όπως οι Oi Polloi, οι Vibrators, οι GBH, οι Subhumans κλπ) και για την συνεχή και συνεπή στήριξη, με την παρουσία τους, εκδηλώσεων αλληλεγγύης και κοινωνικών αγώνων ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, την καταστολή κλπ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s