Η Ορχήστρα Boban Marković είναι μια Βαλκανική Ορχήστρα από το Vladičin Han της Νότιας Σερβίας, η οποία ακούγεται καθαρά στη μουσική τους. Έχουν κερδίσει πολλά από τα σημαντικότερα βραβεία («Χρυσή Τρομπέτα», «Πρώτη Τρομπέτα» και «Η Καλύτερη Ορχήστρα») στο Φεστιβάλ Τρομπέτ Guča , που ονομάζεται “Dragačevski Sabor”, το οποίο πραγματοποιήθηκε κάθε Αύγουστο στην πόλη Guča της Κεντρικής Σερβίας , από το 1961.

Η Ορχήστρα Boban Marković κέρδισε το βραβείο “Καλύτερη Ορχήστρα” στο 40ο “Sabor” στο Guča, τον Αύγουστο του 2000. Κέρδισαν το βραβείο “Best concert 2000” για τη συναυλία τους με τον Felix Lajko . Στο Guča, στο “Dragačevski Sabor 2001” ο Boban Marković κέρδισε το “The First Trumpet”.

Ο Boban Marković Brass Band συνέβαλε επίσης ένα τραγούδι στο “Unblocked (Μουσική από την Ανατολική Ευρώπη “), μια συλλογή για την Elipsis Arts στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ορχήστρα εμφανίζεται σε δύο κομμάτια στο “Srbija: Sounds Global”, μια σειρά από συλλογές που κυκλοφόρησε το 2000 από το Radio B92 και στην αρχική διαδρομή “Srbija: Sounds Global 2”, η οποία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2002 από την B92. Έπαιξαν μουσική για μία από τις ταινίες του Emir Kusturica : ” Underground ” καθώς και άλλοι στον βαλκανικό κινηματογράφο. Είναι οι κύριοι χαρακτήρες της ταινίας ντοκιμαντέρ “Ανταγωνισμός” και παρουσιάζονται περαιτέρω στο ” Guča “, ένα ντοκιμαντέρ για το Σερβικό φεστιβάλ τρομπέτας. Ο Marko Marković έπαιξε επίσης το ρόλο του Romeo στη μουσική ταινία Gucha – Distant Trumpet από τον Dušan Milić .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s